Nieuws

Checklist magazijn inrichten

Checklist veiligheid magazijn

U wilt natuurlijk dat uw magazijn een zo veilig mogelijke plek wordt. Maar dan is het vaak lastig om te weten waar u moet beginnen. Helaas is er geen echte checklist die u kunt aanhouden, omdat aan ieder magazijn weer andere eisen kunnen worden gesteld. Toch zijn er wel een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden om de veiligheid in uw magazijn te waarborgen. De experts van Wijkeurenstellingen.nl nemen deze in dit artikel met u door.

Lees verder »
magazijninrichting

Magazijninrichting

Uw magazijninrichting is een belangrijk onderdeel om over na te denken. Dit bepaalt niet alleen hoe groot de opslagruimte zal zijn, maar ook hoeveel keuringen er moeten worden uitgevoerd. Een hoge gebruiksintensiteit betekent bijvoorbeeld vaker keuren. In deze blog leest u met welke zaken u nog meer rekening moet houden als u uw magazijn inricht.

Lees verder »
verplichtingen keuren magazijn

Verplichtingen keuren magazijnstelling

Als werkgever bent u verplicht om een veilige situatie te creëren in uw magazijn. Daarom moeten magazijnstellingen volgens de Arbowet aan een aantal eisen voldoen. Bij de verplichte jaarlijkse keuring wordt gecontroleerd over uw stellingen aan alle standaarden voldoen.

Lees verder »
gebruikte stellingen

Gebruikte magazijnstellingen

Gebruikte magazijnstellingen zijn ideaal wanneer u veel goederen op wil slaan. Stellingen die al gebruikt zijn, zijn vaak net zo betrouwbaar als nieuwe magazijnstellingen. Toch blijft het belangrijk dat u ook deze regelmatig laat keuren, iets dat ook wettelijk verplicht is. Wijkeurenstellingen.nl zorgt ervoor dat uw gebruikte stellingen worden gekeurd op de juiste manier.

Lees verder »
arboregels in het magazijn

Arboregels in het magazijn

Het is belangrijk dat u de zaken in uw magazijn op orde heeft. Dat doet u onder meer door ervoor te zorgen dat u de Arboregels in het magazijn opvolgt. Een boete wilt u uiteraard niet riskeren: de Arbeidsinspectie controleert immers regelmatig.

Lees verder »
aanrijbeveiliging magazijn keuren

Aanrijbeveiliging

Om de veiligheid in uw magazijn te waarborgen, is aanrijbeveiliging erg belangrijk. Met de beveiliging voorkomt u dat machines zoals heftrucks tegen stellingen aan kunnen rijden. Zo kunt u risicovolle situaties in uw magazijn grotendeels voorkomen.

Lees verder »