Nieuws

keuren magazijn

De voordelen van het regelmatig keuren van uw magazijn

Als ondernemer is het essentieel om de veiligheid en efficiëntie van uw magazijn te waarborgen. Eén van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om dit te bereiken, is door periodiek uw magazijn te laten keuren. In deze blog bespreken we de voordelen van het regelmatig laten keuren van uw magazijn door de experts van Wijkeurenstellingen.nl.

Lees verder »
voorbereiding verplichte magazijnkeuring

Hoe bereidt u zich voor op de jaarlijkse verplichte magazijnkeuring?

Een jaarlijkse magazijnkeuring is een kritisch moment voor elk bedrijf dat opslagsystemen gebruikt. Een goede voorbereiding op deze keuring kan helpen om eventuele zorgen weg te nemen en ervoor te zorgen dat uw magazijn voldoet aan alle eisen. Hier zijn enkele belangrijke stappen die u kunt nemen om u voor te bereiden op de jaarlijkse verplichte magazijnkeuring:

Lees verder »
verplichte magazijnkeuring

Een verplichte magazijnkeuring: waar let een keurmeester op?

In de wereld van magazijnbeheer is een keuring van uw opslagsystemen niet alleen verplicht, maar vooral een essentiële zet. Het gaat niet alleen om het volgen van regeltjes, maar ook om vooruitdenken en problemen voorkomen. Onze keurmeesters spelen hierbij een cruciale rol. Ze checken niet alleen de veiligheid, maar kijken ook hoe uw magazijn nog efficiënter kan draaien en langer mee kan gaan. In deze blog bieden we meer informatie over waar onze keurmeesters nou precies op letten tijdens een inspectie. Elke kleine check draagt bij aan een veiliger en beter draaiend magazijn.

Lees verder »
stellingen keuren

Risicobeheer in magazijnen: laat uw stellingen keuren!

Als bedrijf begrijpt u ongetwijfeld het belang van veiligheid in uw magazijnen. Magazijnstellingen vormen een cruciaal onderdeel van uw operationele proces. Bij Wijkeurenstellingen.nl weten we dat regelmatige keuringen van deze stellingen van essentieel zijn voor het waarborgen van veiligheid, wettelijke conformiteit en kostenbeheersing. In deze blog vertellen we u meer over het belang van het laten keuren van uw stellingen, als het gaat om risicobeheer in uw magazijn.

Lees verder »
verankering magazijnstellingen

Wanneer moeten mijn magazijnstellingen verankerd worden?

Magazijnstellingen zijn essentieel voor een effectieve opslag en organisatie van goederen, maar het correct installeren en verankeren ervan is cruciaal voor de veiligheid en stabiliteit in uw magazijn. Veel mensen vragen zich af wanneer het nodig is om magazijnstellingen te verankeren en waarom dit zo belangrijk is. Wijkeurenstellingen.nl vertelt u in deze blog meer over de richtlijnen rondom de verankering van stellingen.

Lees verder »
magazijnstellingen afgekeurd

Er zijn magazijnstellingen afgekeurd: wat nu?

Bij Wijkeurenstellingen.nl begrijpen we hoe belangrijk het is om de veiligheid van uw magazijnomgeving te waarborgen. Onze jaarlijkse magazijnkeuring en andere inspecties zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw stellingen voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en prestaties. Maar wat gebeurt er als uw magazijnstellingen worden afgekeurd? In deze blog leggen we stapsgewijs uit wat u kunt verwachten en waarom het van belang is om direct actie te ondernemen.

Lees verder »
jaarlijke magazijnkeuring

De jaarlijkse magazijnkeuring van Wijkeurenstellingen.nl: wat gebeurt er?

Bij Wijkeurenstellingen.nl begrijpen we hoe cruciaal veiligheid en efficiëntie zijn voor uw magazijnoperaties. Daarom voeren we jaarlijks uitgebreide keuringen uit om ervoor te zorgen dat uw magazijnstellingen voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en prestaties. In deze blog nemen we u mee door het proces van onze jaarlijkse magazijnstellingkeuring en leggen we uit wat er allemaal gebeurt om uw magazijn veilig en operationeel te houden.

Lees verder »
magazijnkeuring

Wanneer is het tijd voor een magazijnkeuring?

Een goed georganiseerd magazijn is essentieel voor een soepele, efficiënte en veilige bedrijfsvoering. Magazijnstellingen vormen de ruggengraat van elk magazijn, maar net als alle andere apparatuur moeten ze regelmatig worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat ze veilig en functioneel blijven. Maar wanneer is het nodig om een magazijnkeuring uit te laten voeren? De deskundigen van Wijkeurenstellingen.nl vertellen u hier meer over in welke gevallen een keuring essentieel is en waarom deze cruciaal zijn voor de veiligheid en efficiëntie op de werkvloer.

Lees verder »
keuren magazijnstellingen professionals

Onze professionals keuren uw magazijnstellingen

Wijkeureunstellingen.nl is uw betrouwbare partner voor het keuren, onderhouden en repareren van diverse magazijnstellingen. Als experts op het gebied van magazijnopslag begrijpen we als geen ander het belang van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid in uw magazijnomgeving. In deze blog gaan we dieper in op het cruciale belang van regelmatige inspecties door professionals voor uw magazijnstellingen. Door tijdig magazijnkeuringen te laten uitvoeren, kunt u de downtime minimaliseren, storingen voorkomen en de levensduur van uw stellingen aanzienlijk verlengen.

Lees verder »
onderhoud reparatie magazijnstellingen

Het belang van onderhoud en reparatie van magazijnstellingen

Magazijnstellingen vormen de ruggengraat van een goed georganiseerd magazijn. Ze bieden niet alleen opslagruimte, maar zorgen er ook voor dat uw goederen veilig en efficiënt kunnen worden opgeslagen en opgehaald. Het is echter essentieel om te erkennen dat magazijnstellingen na verloop van tijd slijten en beschadigd kunnen raken. Daarom is regelmatig onderhoud en tijdige reparatie van cruciaal belang om de veiligheid en productiviteit van uw magazijn te waarborgen. In deze blog bespreken we het belang van onderhoud en reparatie van magazijnstellingen en waarom u hieraan aandacht moet besteden.

Lees verder »
aanrijdbeveiliging plaatsen

Alles wat u moet weten over het plaatsen van aanrijdbeveiliging

Aanrijdbeveiliging is onmisbaar in een veilig magazijn. In deze blog vertellen we u meer over het belang van het correct plaatsen van aanrijdbeveiliging in magazijnen. De juiste plaatsing en het type aanrijdbeveiliging kan cruciaal zijn om uw medewerkers succesvol te beschermen tegen onnodige ongelukkigen, en uw bedrijf tegen ongevallen en schade. Wijkeurenstellingen.nl vertelt u graag meer over alles waar u rekening mee moet houden.

Lees verder »
reparatie stellingen

Wij regelen de nodige reparaties na de keuring

Bij Wijkeurenstellingen.nl staat de veiligheid van uw magazijn op nummer 1. De jaarlijkse magazijnkeuring is essentieel voor het waarborgen van de veiligheid in uw werkplaats. Dat niet alleen: na een verhuizing, verbouwing of herindeling is het ook nodig om uitgebreid te laten keuren of uw stellingen nog in optimale staat van veiligheid verkeren. Laat u uw stellingen namelijk monteren of demonteren? Dan is het altijd zaak om secuur te controleren of uw medewerkers kunnen vertrouwen op de veiligheid van uw opslagsystemen. Heeft uw magazijn net een keuring ondergaan en is er uit het rapport gekomen dat bepaalde stellingen onderhoud of een reparatie nodig hebben? Dan kunt u op onze experts vertrouwen.

Lees verder »
veiligheidsvoorschriften magazijn

Worden alle veiligheidsvoorschriften in uw magazijn nageleefd?

Het is essentieel dat een magazijn tussen de keuringen door een veilige plek blijft voor u en uw medewerkers. Naast de conditie van de stellingen en de beveiligingen, heeft het werkgedrag van de medewerkers een enorme invloed op de veiligheid in een magazijn. Het is essentieel dat iedereen die aanwezig is op de werkvloer de veiligheidsvoorschriften van een magazijn volledig kent én er zich bewust aan houdt. Hoe kunt u ervoor zorgen dat alle medewerkers elke dag veilig te werk gaan in uw magazijn? Met onze checklist Weet je zeker dat alles in goede banen wordt geleid.

Lees verder »
magazijnkeuring

Magazijnkeuring: de 5 meest gestelde vragen

Het periodiek keuren van uw magazijn is een essentieel onderdeel in het waarborgen van de veiligheid voor u en uw medewerkers. Om de veiligheid van uw stellingen en alle aanwezige werktuigen in uw magazijn in de gaten te houden is het belangrijk om het nodige onderhoud op tijd te plegen. Vaak merken we dat er veel vragen zijn rondom het laten keuren van stellingen in een magazijn. Daarom geven we in deze blog antwoord op de 5 meest gestelde vragen over onze magazijnkeuringen: zo weet u precies waar u aan toe bent.

Lees verder »
doorvalbeveiliging

Doorvalbeveiliging: verplicht of gewoon slim?

Heeft u doorvalbeveiliging nodig in uw magazijn of wilt u deze laten keuren? Dan bent u bij Wijkeurenstellingen.nl aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een keuring aan of neem gerust contact met ons op voor alle benodigdheden en beveiligingen in uw magazijn. Wij bieden u altijd een professioneel en passend advies. Onze experts zorgen er graag voor dat uw magazijn zich te allen tijde in perfecte staat bevindt.

Lees verder »
veiligheid magazijn

Optimale veiligheid in uw magazijn? Dat doet u zo!

Als werkgever draagt u de verantwoordelijkheid om een veilige werkomgeving voor uw werknemers te creëren. Een ongeluk is snel gemaakt in een magazijn als medewerkers niet op de hoogte zijn van de veiligheidsmaatregelen, de juiste beveiliging niet aanwezig is, stellingen te lang niet gekeurd zijn of een werkplaats niet efficiënt is ingericht. Het is essentieel om periodiek uw magazijn te laten keuren door onafhankelijke experts om uzelf en uw medewerkers te kunnen garanderen dat de werkplaats zich nog in optimale staat bevindt. Waar kunt u zelf het gehele jaar door op letten voor een optimale veiligheid in uw magazijn?

Lees verder »
eisen magazijnstelling

Aan welke eisen moeten mijn magazijnstellingen voldoen?

Als werkgever is het essentieel dat u de veiligheid van magazijnstellingen, voertuigen en bijvoorbeeld de inrichting van de werkplaats kunt garanderen. Laat daarom uw magazijnstellingen altijd aan de wettelijk gestelde eisen voldoen. De overheid heeft wettelijke eisen en Nederlandse richtlijnen opgesteld om de veiligheid voor alle magazijnmedewerkers te optimaliseren. Wilt u een veilig magazijn? Lees dan hier aan welke voorwaarden uw magazijnstellingen moeten voldoen.

Lees verder »
magazijninrichting

Hoe richt ik een magazijn efficiënt in?

Naast dat een magazijn ingericht moet worden volgens de veiligheidsrichtlijnen, is het essentieel dat iedereen hier elke dag zo efficiënt mogelijk kan werken. Zo wordt er dagelijks inspanning, tijd en geld gewonnen. Een onlogische indeling van de gangpaden en stellingen kan het orderpicken onnodig tijdrovend maken. Om dit zo optimaal mogelijk te kunnen doen moet er naar meer gekeken worden dan het type stellingen die u plaatst. Wij geven u hier 5 tips voor een efficiënte magazijninrichting.

Lees verder »
magazijn aan voldoen

Waar moet een magazijn aan voldoen?

Tijdens de verplichte jaarlijkse magazijnkeuring bekijken we grondig of uw magazijn aan de nodige eisen voldoet. Onze experts inspecteren secuur of de veiligheid en efficiëntie in uw werkplaats nog helemaal in orde is, en zo niet, geven we precies aan wat er verbeterd en/of vervangen moet worden door middel van een uitgebreid keuringsrapport. Bij Wijkeurenstellingen.nl hebben we diverse gecertificeerde keurmeesters die uitvoerig en deskundig uw stellingen keuren. Bent u benieuwd naar waar uw magazijn allemaal aan moet voldoen? We vertellen u hier beknopt waar u op moet letten.

Lees verder »
regels magazijn

Voldoet uw magazijn aan alle regels?

Om de veiligheid in uw magazijn te allen tijde te kunnen waarborgen is het essentieel om uw magazijn te laten voldoen aan alle veiligheidsregels. De verplichte jaarlijkse magazijnkeuring is een perfect moment om grondig te checken in welke staat uw magazijn nou eigenlijk is. Magazijnen zijn vormgegeven aan de hand van optimale efficiëntie en veiligheid. Na een tijd kan het zo zijn dat er door het intensieve werken stellingen, trucks of andere voorzieningen zich in verminderde staat begeven. Voldoet uw magazijn nog aan alle regels? Check het met Wijkeurenstellingen.nl.

Lees verder »
veiligheidsregels magazijn

Hoe zorgt u dat de veiligheidsregels worden nageleefd in het magazijn?

Een veilig magazijn? Stap 1 is natuurlijk zorgen dat alle stellingen en voertuigen aan de veiligheidsschriften voldoen. Om dagelijks veilig aan de slag te kunnen in een magazijn is het essentieel om daarnaast duidelijke veiligheids- en gedragsregels op te stellen. Het is van belang dat deze regels helder zijn voor elk individu en hiernaar gehandeld wordt. Hoe zorgt u ervoor dat alle medewerkers zich hier actief aan houden en het een veilige werkplek blijft?

Lees verder »
waarschuwingsbord

Waarschuwingsborden in uw magazijn

Bij Wijkeurenstellingen.nl zijn we elke dag bezig met de veiligheid in uw magazijn. Het is essentieel dat uw magazijn voldoet aan alle wet- en regelgeving voor de veiligheid van uw medewerkers. Om duidelijk aan te geven wanneer er bepaalde veiligheidsrisico’s gelden, is het verstandig om waarschuwingsborden te plaatsen. Door personeel en bezoekers te waarschuwen voor aanwezige risico’s kan hier rekening mee gehouden worden en blijven ze alert. Wat voor soorten waarschuwingsborden zijn er en wanneer is het van belang om deze te plaatsen?

Lees verder »
verankering stellingen

Verankering stellingen: waarom?

Een magazijn is een erg drukke werkplek waar veel medewerkers tegelijk zo efficiënt mogelijk bezig zijn. Om de veiligheid in uw magazijn te kunnen waarborgen is het nodig om alle veiligheidsvoorschriften na te leven. Deze voorschriften helpen onnodige bedrijfsongevallen te voorkomen. In 2011 is de regelgeving voor het laatst veranderd: alle magazijnstellingen met een mechanische belading moeten verplicht worden voorzien van verankering. Waarom?

Lees verder »
magazijn inrichten

Uw eerste magazijn inrichten? Wij geven tips!

De inrichting van een magazijn heeft grote invloed op de veiligheid en de efficiëntie op de werkvloer. Met een optimaal ingericht magazijn profiteert u van meer opslagruimte, een betere infrastructuur en kan er gelijktijdig meer werk verzet worden. Als u voor de eerste keer een magazijn inricht, is het essentieel om de juiste mensen te betrekken bij dit proces. Experts met de juiste kennis en ervaring zijn nodig om de inrichting in goede banen te leiden. Wij raden aan om een onafhankelijke partij in te schakelen die zich ontfermt over de inrichting van uw werkplaats. Lees hieronder onze tips over waar u allemaal aan moet denken!

Lees verder »
aanrijdbeveiliging magazijn

Is aanrijdbeveiliging verplicht?

Aanrijdbeveiliging is dus onmisbaar in een magazijn. Daarom is het aanschaffen ervan niet alleen aanbevolen: het is verplicht. In een druk magazijn is de veiligheid van alle medewerkers niet te garanderen zonder aanrijdbeveiliging. In een magazijn rijden verschillende zware vervoersmiddelen rond zoals een voorheftruck, die zonder aanrijdbeveiliging zware schade kan rijden.

Lees verder »
belastingborden

Verplichte belastingborden bij stellingen

Magazijnstellingen zijn ontworpen en gemaakt om de massa van een pallet veilig te kunnen verdragen. Om op magazijnstellingen aan te geven welk gewicht er op een paar liggers mag worden geplaatst, welke inhaakhoogte er geplaatst mag worden en welk gewicht in een sectie mag geplaatst worden zijn er belastingborden gemaakt.

Lees verder »
onderhoud palletstellingen

Hoe onderhoud ik mijn palletstellingen?

Het is van belang om zeker te zijn van een goede veiligheid in het magazijn. Het onderhouden van palletstellingen is dan ook essentieel. Het verwaarlozen van stellingen kan voor nare gevolgen zorgen, zeker dankzij de snelheid waarmee er in een magazijn wordt gewerkt. Hoe zat het ook alweer met het onderhoud?

Lees verder »
Wettelijk verplicht magazijninspectie door experts

De veiligheid van uw stellingen

Voldoet uw magazijn aan alle wet- en regelgeving omtrent de veiligheid van uw personeel? Wijkeurentellingen.nl zorgt voor een optimale werkomgeving in uw magazijn door alle stellingen te keuren op kwaliteit en veiligheid. Het is belangrijk een magazijn praktisch in te richten, maar de veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Wij helpen u de risico’s en aandachtspunten te herkennen. Lees er alles over in onze nieuwe blog.

Lees verder »
waar moet een magazijnstelling aan voldoen

Waar moet een magazijnstelling aan voldoen?

Om de veiligheid van uw medewerkers te waarborgen, moeten al uw magazijnstellingen verplicht jaarlijks worden gekeurd. Daarbij is het belangrijk dat u de wettelijke veiligheidsvoorschriften in het magazijn opvolgt. De Arbeidsinspectie controleert immers regelmatig en u wilt natuurlijk geen boetes, en al helemaal geen ongelukken. We delen graag een aantal eisen met u waar een magazijnstelling aan moet voldoen om een veilige werkomgeving te garanderen.

Lees verder »
advies veiliger magazijn

6 tips voor een veiliger magazijn

Een veiliger magazijn: dat is natuurlijk het doel dat u wil bereiken voor uzelf en uw medewerkers. De vraag is alleen vaak hoe u dit voor elkaar krijgt. Het is namelijk makkelijk om te zeggen dat u een veiliger magazijn wil; maar waar moet u beginnen? De keuringsexperts van Wijkeurenstellingen.nl geven u daarom zes tips voor een veiliger magazijn.

Lees verder »
Checklist magazijn inrichten

Checklist veiligheid magazijn

U wilt natuurlijk dat uw magazijn een zo veilig mogelijke plek wordt. Maar dan is het vaak lastig om te weten waar u moet beginnen. Helaas is er geen echte checklist die u kunt aanhouden, omdat aan ieder magazijn weer andere eisen kunnen worden gesteld. Toch zijn er wel een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden om de veiligheid in uw magazijn te waarborgen. De experts van Wijkeurenstellingen.nl nemen deze in dit artikel met u door.

Lees verder »
veiligheid-bouwbesluit

Wettelijke eisen magazijnstellingen

Magazijnstellingen moeten aan een aantal wettelijke eisen voldoen. En dat is niet voor niets. Juist in uw magazijn kan een ongeluk in een klein hoekje zitten omdat er veel mensen werken in een relatief kleine ruimte. Daarnaast zijn de stellingen vaak groot, divers en hoog. Juist van uw magazijnstellingen wilt u daarom zeker weten dat deze veilig zijn. Voor uw personeel en de goederen die u opslaat. Dit zijn de dingen waar u volgens de experts van Wijkeurenstellingen.nl op kunt letten.

Lees verder »
magazijninrichting

Magazijninrichting

Uw magazijninrichting is een belangrijk onderdeel om over na te denken. Dit bepaalt niet alleen hoe groot de opslagruimte zal zijn, maar ook hoeveel keuringen er moeten worden uitgevoerd. Een hoge gebruiksintensiteit betekent bijvoorbeeld vaker keuren. In deze blog leest u met welke zaken u nog meer rekening moet houden als u uw magazijn inricht.

Lees verder »
verplichtingen keuren magazijn

Verplichtingen keuren magazijnstelling

Als werkgever bent u verplicht om een veilige situatie te creëren in uw magazijn. Daarom moeten magazijnstellingen volgens de Arbowet aan een aantal eisen voldoen. Bij de verplichte jaarlijkse keuring wordt gecontroleerd over uw stellingen aan alle standaarden voldoen.

Lees verder »
gebruikte stellingen

Gebruikte magazijnstellingen

Gebruikte magazijnstellingen zijn ideaal wanneer u veel goederen op wil slaan. Stellingen die al gebruikt zijn, zijn vaak net zo betrouwbaar als nieuwe magazijnstellingen. Toch blijft het belangrijk dat u ook deze regelmatig laat keuren, iets dat ook wettelijk verplicht is. Wijkeurenstellingen.nl zorgt ervoor dat uw gebruikte stellingen worden gekeurd op de juiste manier.

Lees verder »
arboregels in het magazijn

Arboregels in het magazijn

Het is belangrijk dat u de zaken in uw magazijn op orde heeft. Dat doet u onder meer door ervoor te zorgen dat u de Arboregels in het magazijn opvolgt. Een boete wilt u uiteraard niet riskeren: de Arbeidsinspectie controleert immers regelmatig.

Lees verder »
aanrijbeveiliging magazijn keuren

Aanrijbeveiliging

Om de veiligheid in uw magazijn te waarborgen, is aanrijbeveiliging erg belangrijk. Met de beveiliging voorkomt u dat machines zoals heftrucks tegen stellingen aan kunnen rijden. Zo kunt u risicovolle situaties in uw magazijn grotendeels voorkomen.

Lees verder »
veiligheid in het magazijn

Veiligheid in het magazijn

Om uzelf en uw medewerkers te beschermen, is het belangrijk om rekening te houden met veiligheid in het magazijn. Daarnaast is het ook verplicht om uw magazijnstellingen te laten keuren om dit te waarborgen. Maar hier zijn ook extra manieren voor, die de experts van Wijkeurenstellingen.nl in deze blog aan u uitleggen.

Lees verder »
aanrijdbeveiliging verplicht

Magazijninspectie door experts

Bij Wijkeurenstellingen.nl doen we recht aan onze naam en nemen we het keuren van uw magazijnstelling serieus. Dat doen we niet alleen omdat we dat zelf belangrijk vinden, maar ook omdat het keuren van uw magazijnstelling verplicht is! Dit doen we met een grondige magazijninspectie die we enkel laten uitvoeren door experts.

Lees verder »