Wanneer moeten mijn magazijnstellingen verankerd worden?

Magazijnstellingen zijn essentieel voor een effectieve opslag en organisatie van goederen, maar het correct installeren en verankeren ervan is cruciaal voor de veiligheid en stabiliteit in uw magazijn. Veel mensen vragen zich af wanneer het nodig is om magazijnstellingen te verankeren en waarom dit zo belangrijk is. Wijkeurenstellingen.nl vertelt u in deze blog meer over de richtlijnen rondom de verankering van stellingen.

Waarom magazijnstellingen verankeren?

Het verankeren van magazijnstellingen is essentieel om stabiliteit en veiligheid te waarborgen. Onverankerde stellingen lopen het risico om te kantelen, vooral wanneer ze zwaarbeladen zijn of wanneer er externe krachten op inwerken, zoals trillingen door voorbijrijdende heftrucks of aardbevingen. Verankering vermindert dit risico aanzienlijk en beschermt niet alleen uw goederen, maar ook uw personeel en de magazijninfrastructuur.

verankering magazijnstellingen

Wanneer moeten magazijnstellingen verankerd worden?

Tegenwoordig is het een vereiste dat elke magazijnstelling die mechanisch wordt beladen verankerd wordt. Deze strengere maatregel is ingesteld vanwege aangetoonde incidenten in de praktijk, waarbij vrijstaande stellingen leidden tot te veel ongevallen op de werkvloer. Deze ongevallen deden zich voor als gevolg van verschillende situaties, zoals botsingen of onvoorziene situaties in het magazijn.

verankering magazijnstelling

Hoe magazijnstellingen verankeren?

De verankering van magazijnstellingen kan variëren afhankelijk van het type stellingen en de specifieke omstandigheden. Het verankeren wordt uitgevoerd door de stellingen vast te zetten aan de vloer met behulp van stevige ankerbouten.

Het correct verankeren van magazijnstellingen is een taak die uiterste precisie en deskundigheid vereist. Bij Wijkeurenstellingen.nl hebben onze experts niet alleen uitgebreide ervaring in magazijninrichting, maar beschikken ze ook over de nodige kennis om de verankering van stellingen met precisie te keuren.

Door onze professionals in te schakelen voor deze cruciale taak, waarborgt u niet alleen de veiligheid en stabiliteit van uw magazijn, maar kunt u er ook zeker van zijn dat de verankering op de juiste manier is uitgevoerd en dat deze zijn werk blijft doen. Onze toegewijde experts zullen zorgen voor een zorgvuldige magazijnkeuring, volgens de specifieke eisen en voorschriften, om uw magazijnomgeving veilig te houden.

Vraag een keuring aan voor uw magazijnstellingen!

Het verankeren van magazijnstellingen is een belangrijk onderdeel van magazijnveiligheid. Het is van belang om aandacht te besteden aan de hoogte, belasting, type stellingen en NEN normen om te bepalen of verankering nodig is. Wilt u meer weten over het verankeren van uw magazijnstellingen? Neem dan gerust contact op voor een professioneel advies. Wij vertellen u graag meer over het inrichten van een veilig magazijn met de juiste beveiliging. Wilt u uw magazijnstellingen en verankeringen laten controleren door experts? Vraag dan gerust een keuring aan!