Aanrijbeveiliging

Om de veiligheid in uw magazijn te waarborgen, is aanrijbeveiliging erg belangrijk. Met de beveiliging voorkomt u dat machines zoals heftrucks tegen stellingen aan kunnen rijden. Zo kunt u risicovolle situaties in uw magazijn grotendeels voorkomen.

Botsingen voorkomen

Hoe goed uw medewerkers ook zijn opgeleid; een ongeluk zit altijd in een hoekje. Daarom is het verstandig om zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen te treffen. Omdat in magazijnen vaak wordt gewerkt met zware machines terwijl er tegelijkertijd goederen in hoge stellingen opgeslagen liggen, is het zaak om veiligheidsrisico’s te voorkomen. Want wat als een heftruck of verrijdbare wagen tegen een magazijnstelling aan botst? Het laatste dat u wilt is dat hier een ongeluk door ontstaat. Daarom is het installeren van aanrijbeveiliging belangrijk.

verplichte belastingborden

Keuringsexperts

Deze aanrijbeveiliging installeert u bij uw stellingen, zodat er een fysieke barrière zit tussen aanrijroutes en de opslag. Het is van belang om zeker te weten dat de geïnstalleerde beveiliging op een correcte manier is geplaatst. De keuringsexperts van Wijkeurenstellingen.nl kunnen dit grondig voor u controleren. Ook kunnen ze aanbevelingen doen voor aanrijbeveiliging die de veiligheid in uw magazijn nog beter waarborgt.

Verplichtingen

Het is niet alleen belangrijk om uw aanrijbeveiliging te laten keuren omdat u zelf op de hoogte wil blijven van de veiligheid in uw magazijn; dit is ook wettelijk verplicht. De Arbowet verplicht u namelijk als werkgever ervoor te zorgen dat uw personeel werkt met veilige opslagsystemen en magazijnstellingen. Minstens één keer per jaar is een keuring vereist om daadwerkelijk aan te tonen dat uw stellingen aan de juiste wettelijke eisen voldoen. Ook deze verplichte keuringen kunt u aan Wijkeurenstellingen.nl over laten.

keuring aanrijbeveiliging magazijn

Keuring

Wilt u dat de veiligheid in uw magazijn op orde is en uw aanrijbeveiliging laten keuren? Laat dit dan over aan de experts van Wijkeurenstellingen.nl, die ervaring hebben met tussentijdse en verplichte keuringen. Voor meer informatie kunt u altijd een kijkje nemen op onze website of contact opnemen met onze medewerkers.