Checklist magazijnstellingen

Wilt u er zeker van zijn dat uw magazijnstellingen aan alle eisen voldoet? Met behulp van de  checklist kunt u nalopen of alles in uw magazijn voldoet aan de eisen. Zo komt u tijdig achter gebreken die opgelost moeten worden voor een veilige werksituatie. Wijkeurenstellingen.nl helpt u graag met het zorgen voor een veilig magazijn door professionele en onafhankelijke keuringen van uw magazijnstellingen.

Onderdelen checklist magazijnstellingen

Met de checklist kunt u uw eigen magazijn inspecteren om te zien of alle stellingen in orde zijn. Op de checklist vindt u volgende controlepunten terug:

Wordt het maximale laadgewicht niet overschreden?

Bevatten alle stellingen borgpennen?

Is er voldoende verplichte aanrijdbeveiliging aanwezig?

Zijn de onderdelen van de stellingen voldoende gemarkeerd?

Zijn de pallets goed geplaatst in de stellingen en zijn de goederen goed geplaatst?

Daarnaast moeten verschillende onderdelen worden gecheckt op beschadigingen.

Zo kunt u met deze checklist zelf aan uw onderhoudsplicht voldoen en heeft u altijd de controle over de veiligheid van de magazijnstellingen.

Checklist magazijnstellingen
Checklist magazijnstellingen

Magazijnstellingen laten keuren

Hoewel een checklist magazijnstellingen ervoor zorgt dat u de veiligheid van de magazijnstellingen kunt waarborgen geldt dit niet als officiële keuring.

U heeft als bedrijf dan ook de wettelijke verplichting om de magazijnstellingen jaarlijks te laten keuren door een gecertificeerd keurmeester om er zeker van te zijn dat alles aan de geldende normen voldoet. Hiervoor kunt u Wijkeurenstellingen.nl inschakelen. Onze ervaren keurmeesters komen langs om bij u in het magazijn alle stellingen te inspecteren.

Deze keuring is zowel jaarlijks verplicht als na installatie of verbouwing van nieuwe stellingen.

Reparatie

Mocht u tijdens het uitvoeren van de ‘checklist magazijnstellingen’ zaken tegenkomen die ervoor zorgen dat u de veiligheid van de stellingen niet meer kunt garanderen is het zaak om deze zo snel mogelijk te herstellen. Een reparatie of zelfs vernieuwing van onderdelen van de stelling kan dan nodig zijn voordat u de magazijnstelling weer in gebruik kunt nemen.

U kunt bij ons ook deskundig advies vragen over mogelijk onderhoud van uw stellingen. Zo houden we uw magazijn veilig voor al het medewerkers.

Checklist magazijnstellingen door professionals

Wilt u er zeker van zijn dat alle stellingen in uw magazijn veilig zijn? Controleer dan zelf met de checklist uw magazijnstellingen en laat uw magazijn jaarlijks keuren door een onafhankelijke keurmeester.

U kunt direct een afspraak maken bij Wijkeurenstellingen.nl voor een uitgebreide inspectie. Heeft u vragen over de keuring of over de checklist dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Uw stelling laten keuren

U kunt zich aanmelden doormiddel van het invullen van het formulier. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd contacteren.

Bellen

013-5942070

Stuur een e-mail

info@wijkeurenstellingen.nl

Aanmelden keurstelling

Click or drag a file to this area to upload.