Magazijninrichting

Uw magazijninrichting is een belangrijk onderdeel om over na te denken. Dit bepaalt niet alleen hoe groot de opslagruimte zal zijn, maar ook hoeveel keuringen er moeten worden uitgevoerd. Een hoge gebruiksintensiteit betekent bijvoorbeeld vaker keuren. In deze blog leest u met welke zaken u nog meer rekening moet houden als u uw magazijn inricht.

Opslagsystemen

De inrichting van uw magazijn kan bestaan uit veel verschillende opslagsystemen. Stellingen in meerdere soorten en maten zijn geschikt voor goederen die variëren in grootte. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen en het gewicht. Bovendien kunt u de ruimte zo efficiënt mogelijk inrichten met onze magazijnstellingen. Afhankelijk van de hefmiddelen en de ruimte kunt u ieder magazijn optimaal inrichten.

magazijninrichting

Eisen bij een magazijninrichting

Wanneer u meerdere soorten stellingen aanschaft, let dan vooral op het maximale gewicht dat u op wilt slaan en of u de stellingen machinaal of met de hand wilt gaan beladen. De draagvermogens van de stellingen zijn hierbij van groot belang. Bovendien moet u kijken naar de opstelling van de stelling, zo heeft een enkelzijdige stelling van één sectie een lager draagvermogen dan een stelling van meerdere secties. Bij de aanschaf van de stellingen bent u daarom verplicht een belastingbord aan te schaffen met daarop de draagvermogens.

reparatie magazijnstelling

Veilige inrichting

Bij uw magazijninrichting is het verder belangrijk dat u de veiligheidsvoorschriften opvolgt. Zo is het belangrijk om specifieke maatregelen te nemen, zoals het installeren van aanrijbeveiliging. Daardoor leiden botsingen met werkvoertuigen veel minder vaak tot ongelukken. Ook moet u ervoor zorgen dat de opslagsystemen goed verankerd op de vloer staan, zodat ze niet kunnen wiebelen of omvallen.

Professioneel keuren

Wilt u advies over uw magazijninrichting, of wilt u dat uw stellingen professioneel gekeurd worden? Neem dan contact op met Wijkeurenstellingen.nl. Onze keurmeesters voorzien u van advies en keuren uw opslagsystemen grondig. We zien uw aanmelding graag tegemoet voor het keuren van uw magazijninrichting!