De veiligheid van uw stellingen

Voldoet uw magazijn aan alle wet- en regelgeving omtrent de veiligheid van uw personeel? Wijkeurenstellingen.nl zorgt voor een optimale werkomgeving in uw magazijn door alle stellingen te keuren op kwaliteit en veiligheid. Het is belangrijk een magazijn praktisch in te richten, maar de veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Wij helpen u de risico’s en aandachtspunten te herkennen.

Oorzaken ongevallen

Er zijn diverse oorzaken voor ongevallen bij en rondom magazijnstellingen. U kunt hierbij denken aan een slechte constructie, montage, verankering of overbelasting van de stellingen. Maar slecht onderhoud kan ook een oorzaak zijn van een bedrijfsongeval. Denk ook aan onvoldoende maatregelen die zijn getroffen ter bescherming van de stellingen bij aanrijdgevaar of ter voorkoming van vallende producten uit stellingen. Er zijn dus genoeg oorzaken voor ongevallen waarmee u rekening dient te houden.

magazijn veiligheidsborden

Doorvalbeveiliging

Wanneer u in uw magazijn een looproute heeft achter een magazijnstelling is het belangrijk om aan de achterkant een doorvalbeveiliging te plaatsen. Dit zijn grote gaaswanden die achter de magazijnstelling gemonteerd worden. Wanneer een vorkheftruckchauffeur per ongeluk een pallet over de rand duwt, loopt u geen risico dat uw collega’s gewond raken.

veiligheid magazijn wetgeving

Aanrijdbeveiliging

Vorkheftrucks zijn erg nuttig in een magazijn, maar het zijn ook gevaarlijke voertuigen. Al uw magazijnstellingen moeten daarom voorzien zijn van een aanrijdbeveiliging. Door deze aanrijdbeveiliging zal uw stelling na een kleine aanrijding niet direct gevaarlijk beschadigd raken. Deze beveiliging is er voor alle hoeken en kopse kanten van de stellingen.

Verankering van uw magazijnstellingen

De juiste verankering van uw magazijnstellingen is van groot belang om de veiligheid te kunnen waarborgen. Dit kan door in vloeren te boren en eventueel onderling de stellingen te verankeren. Wanneer dit niet mogelijk is, is een chemische verankering ook mogelijk. Bij chemische verankering ontstaat er een chemische reactie na vermenging van twee geïnjecteerde stoffen. Wanneer de chemische reactie uitwerkt, is het product uitgehard, waarbij er een zeer sterke verbinding ontstaat met de ondergrond.

Controleren, controleren, controleren

Het is belangrijk om goed te rapporteren bij beschadigingen en ongelukken en hier natuurlijk ook actie op te ondernemen. Stel een checklist samen welke regelmatig wordt doorgelopen. Naast de beschadigingen is het ook verplicht om het draagvermogen en de maximale belastingen te noteren op de stellages. Zo kunnen uw medewerkers controleren of deze niet wordt overschreden.

wij keuren tweedehands stelling

Jaarlijkse keuring door Wijkeurenstellingen.nl

Jaarlijks dienen uw magazijnstellingen geïnspecteerd te worden. Wijkeurenstellingen.nl beschikt over diverse gecertificeerde keurmeesters die uitvoerig uw stellingen kunnen keuren. De inspectie bestaat uit een rondgang door uw magazijn waarbij we kijken naar de technische staat van uw opslagsystemen. Hierbij wordt o.a. gekeken naar de jukken, liggers, draagarmen, legborden en overige onderdelen van uw opslagsystemen. Ook wordt er gekeken naar de borging en oversteek van pallets. Dit wordt geheel volgens de NEN-EN 15635 en NPR 5055-1 normen gedaan. De keurmeesters koppelen de bevindingen terug in een uitgebreid keuringsrapport welke u inzicht geeft in eventuele reparaties of onderhoud.

Wilt u een afgekeurde magazijnstelling voorkomen? Zorg dan voor een tijdige inspectie en houdt het onderhoud van uw stellingen zorgvuldig bij. Vraag direct een keuring aan of neem contact op voor meer informatie.