De jaarlijkse magazijnkeuring van Wijkeurenstellingen.nl: wat gebeurt er?

Bij Wijkeurenstellingen.nl begrijpen we hoe cruciaal veiligheid en efficiëntie zijn voor uw magazijnoperaties. Daarom voeren we jaarlijks uitgebreide keuringen uit om ervoor te zorgen dat uw magazijnstellingen voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en prestaties. In deze blog nemen we u mee door het proces van onze jaarlijkse magazijnstellingkeuring en leggen we uit wat er allemaal gebeurt om uw magazijn veilig en operationeel te houden.

1. Deskundige inspecteurs

Onze jaarlijkse keuringen worden uitgevoerd door deskundige inspecteurs met uitgebreide ervaring in magazijnstellingen. Deze professionals begrijpen de specifieke eisen en normen die van toepassing zijn op verschillende soorten stellingen, van palletstellingen tot legbordstellingen en meer.

2. Visuele inspectie

Een van de eerste stappen in onze jaarlijkse keuring is een grondige visuele inspectie van uw magazijnstellingen. Tijdens deze fase controleren onze inspecteurs op zichtbare tekenen van schade, slijtage of corrosie. Dit omvat het onderzoeken van staanders, liggers, draagarmen en alle bevestigingsmiddelen.

jaarlijke magazijnkeuring

3. Metingen en controles

Onze inspecteurs voeren nauwkeurige metingen en controles uit om te bepalen of de stellingen nog steeds voldoen aan de oorspronkelijke specificaties en belastingscapaciteiten. Ze controleren bijvoorbeeld de afmetingen van de stellingen en de juiste afstand tussen liggers om ervoor te zorgen dat alles nog steeds binnen de veiligheidsmarges valt.

 

4. Belastingsproeven

Voor sommige keuringen kunnen belastingsproeven nodig zijn. Dit houdt in dat de stellingen tijdelijk worden belast om te zien hoe ze reageren. Dit is vooral belangrijk als er vermoedens zijn van structurele problemen. De belastingsproeven helpen om eventuele zwakke punten in het systeem aan het licht te brengen.

5. Rapportage en beoordeling

Na de inspectie ontvangt u een gedetailleerd rapport waarin de bevindingen van onze inspecteurs worden samengevat. Dit rapport bevat een evaluatie van de huidige staat van uw magazijnstellingen, eventuele aanbevelingen voor reparaties of aanpassingen, en een inschatting van de resterende levensduur van de stellingen.

6. Advies en oplossingen

Als er tijdens de keuring problemen worden geïdentificeerd, staan we klaar om u te adviseren over de beste oplossingen. Dit kan variëren van eenvoudige reparaties en vervanging van beschadigde onderdelen tot het herconfigureren van uw magazijnstellingen om aan veranderende behoeften te voldoen.

7. Certificering en naleving

Na succesvolle keuring ontvangt u van ons een certificering die aangeeft dat uw magazijnstellingen voldoen aan de geldende normen en veiligheidseisen. Dit is niet alleen geruststellend voor uw eigen gemoedsrust, maar het helpt ook om te voldoen aan wettelijke vereisten en voorschriften.

Uw jaarlijkse inspectie door Wijkeurenstellingen.nl?

Onze jaarlijkse magazijnstellingkeuring is een grondig en professioneel proces dat uw magazijnstellingen in topconditie houdt. Het draagt bij aan de veiligheid van uw werknemers, optimaliseert uw magazijnprestaties en zorgt ervoor dat uw magazijn voldoet aan de geldende normen. Bij Wijkeurenstellingen.nl streven we ernaar om uw magazijn een veilige en efficiënte werkomgeving te bieden, en onze jaarlijkse keuring is een belangrijk onderdeel van dat engagement. Vraag snel een magazijnkeuring aan of neem contact met ons op voor meer informatie!

jaarlijkse magazijnkeuring experts