Uw checklist voor magazijnstellingen

Waarom is een checklist voor magazijnstellingen zo belangrijk? Om de veiligheid van uw medewerkers te garanderen, moeten al uw magazijnstelling verplicht jaarlijks worden gekeurd. Maar tussentijds is het ook slim om regelmatig naar uw stellingen te kijken. Zo bent u verzekerd van veiligheid op uw werkvloer. Hiervoor is het goed om een checklist voor magazijnstellingen door te lopen.

Magazijnstellingen regelmatig checken

Het kan nooit kwaad om regelmatig te checken of uw magazijnstellingen nog veilig en in orde zijn. Het magazijn is immers één van de gevaarlijkste werkplekken omdat er wordt gewerkt met veel producten en machines onder tijdsdruk. Door een checklist te gebruiken kunt u nagaan of uw medewerkers geen enkel risico lopen. Wanneer u echt zeker wil weten dat uw magazijn aan alle wettelijke eisen voldoet, moet u een onafhankelijk expert naar uw stellingen laten kijken. Wijkeurenstellingen.nl heeft gelukkig de experts in dienst die uw stellingen kunnen keuren!

Punten waar u op kan letten

Het is goed om regelmatig te controleren of de stellingen nog in orde zijn. Probeer op meerdere zaken te letten. De volgende vragen op deze checklist voor magazijnstellingen kunt u uzelf stellen:

  • Wordt de magazijnstelling jaarlijks gekeurd?
  • Zijn alle stellingen volgens de voorschriften gebouwd?
  • Is er een medewerker verantwoordelijk voor de veiligheid van de stellingen?
  • Hebben alle stellages aanrijbeveiliging?
  • Zijn de magazijnstellingen juist verankerd?
  • Wordt schade aan stellingen direct gemeld?
  • Worden noodzakelijke reparaties uitgevoerd?
  • Schuiven of vallen materialen op de stellingen niet om?
  • Zijn er regels over het gewicht op een stelling?

Keuring door expert

Wanneer u aan de hand van de checklist merkt dat een van deze zaken niet klopt, kunt u het best een expert van Wijkeurenstellingen.nl inschakelen. Zo weet u zeker dat u door de jaarlijkse keuring heen komt en u de veiligheid van uw medewerkers beschermt. Bij Wijkeurenstellingen.nl denken we natuurlijk graag mee over de veiligheid in uw magazijn. Meld u daarom snel aan voor een keuring!

Vragen over de checklist voor magazijnstellingen?

Heeft u vragen over onze keuringen of wilt u meer weten over de veiligheid in uw magazijn? Neem dan snel contact op met Wijkeurenstellingen.nl! Uw vragen worden snel beantwoord door onze keuringsexperts.

Aanmelden

Wilt u dat één van onze onafhankelijke inspecteurs naar uw magazijnstellingen komt kijken en de boel inspecteert volgens volgens de wettelijke normen? Maak dan een afspraak! Dan komt Wijkeurenstellingen.nl snel naar uw stellingen kijken voor een uitgebreide en grondige magazijninspectie. Heeft u nog andere vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bellen

013-5942070

Stuur een e-mail

info@wijkeurenstellingen.nl

Aanmelden keurstelling

Click or drag a file to this area to upload.

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.