Waarschuwingsborden in uw magazijn

Bij Wijkeurenstellingen.nl zijn we elke dag bezig met de veiligheid in uw magazijn. Het is essentieel dat uw magazijn voldoet aan alle wet- en regelgeving voor de veiligheid van uw medewerkers. Om duidelijk aan te geven wanneer er bepaalde veiligheidsrisico’s gelden, is het verstandig om waarschuwingsborden te plaatsen. Door personeel en bezoekers te waarschuwen voor aanwezige risico’s kan hier rekening mee gehouden worden en blijven ze alert. Wat voor soorten waarschuwingsborden zijn er en wanneer is het van belang om deze te plaatsen?

Een waarschuwingsbord voor elk veiligheidsrisico

Waarschuwingsborden kunt u het beste onderdeel laten zijn van uw veiligheidsplan. Het waarschuwen voor bepaalde risico’s zorgt voor een signaal naar de medewerkers waardoor ze niet over het hoofd worden gezien. Er zijn verschillende soorten waarschuwingsborden zodat u de meest geschikte kunt laten plaatsen op elke plek. Denk hierbij aan een wandbord, plafondbord of een verplaatsbaar bord op de vloer. Daarnaast wordt er in menig magazijn gebruik gemaakt van vloerstickers. Zo worden waarschuwingen niet gemist. Ook al zijn waarschuwingsborden in het magazijn geen garantie dat er geen ongevallen gebeuren, u verkleint hiermee wel het risico.

Wanneer plaatst u waarschuwingsborden?

In een magazijn schuilen relatief meer gevaren dan in een andere werkplek. De veiligheidsrisico’s hoeven niet altijd groot te zijn, maar toch is het belangrijk om uw veiligheidsplan te allen tijde helemaal in orde te hebben. Waarschuwingsborden hebben niet altijd betrekking op de veiligheid van uw medewerkers maar kunnen ook wijzen op bepaalde werkzaamheden die standaard uitgevoerd moeten worden op een bepaalde plek. Denk hierbij aan het hangen van een bord bij een deur die altijd moet sluiten om de temperatuur in de ruimte goed te kunnen reguleren. U kunt bijvoorbeeld in de volgende situaties gebruik maken van waarschuwingsborden:

  • Op een plek waar transportvoertuigen rijden;
  • Op parkeerzones voor heftrucks die vrijgehouden moeten worden;
  • Op plekken waar bepaalde veiligheidskleren gedragen moeten worden;
  • Op plekken met laaghangende obstakels in verband met stootgevaar;
  • Op plekken onder hangende last.
waarschuwingsborden

Wees zeker van veiligheid in uw magazijn met Wijkeurenstellingen.nl

Veiligheid in uw magazijn staat centraal. Bent u benieuwd of uw magazijnstellingen nog in perfecte staat zijn? Wijkeurenstellingen.nl voert grondige magazijnstelling keuringen uit om te zorgen dat uw medewerkers nooit tussen stellingen werken met achterstallig onderhoud. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een keuring aan voor uw magazijn. Alleen zo voorkomt u onnodige ongelukken en zorgt u dat iedereen in een veilige omgeving aan het werk kan.