Verplichtingen keuren magazijnstelling

Verplichtingen keuren magazijnstelling: Als werkgever bent u verplicht om een veilige situatie te creëren in uw magazijn. Daarom moeten magazijnstellingen volgens de Arbowet aan een aantal eisen voldoen. Bij de verplichte jaarlijkse keuring wordt gecontroleerd over uw stellingen aan alle standaarden voldoen. 

verplichtingen keuren magazijn

Eisen en verplichtingen keuren magazijnstelling

De verplichtingen voor de magazijnstellingen zijn hard nodig, omdat u in alle hectiek van het magazijnwerk kunt vergeten dat alle opslagsystemen in uw magazijn iedere dag kunnen beschadigen. U wilt natuurlijk achterstallig onderhoud en een gebrek aan overzicht voorkomen. Daarom is het belangrijk dat u erop let dat uw magazijnstellingen aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Dat ze stevig en verankerd op de vloer staan;
  • De herkomst, het merk en daarmee ook belastinggegevens en draagvermogens van de stelling zijn bekend;
  • Diverse specifieke veiligheidseisen staan in een overzicht genoteerd, zoals of er een belastingbord aanwezig is met deze specifieke draagvermogens en types van de magazijnstellingen;

Gezien de hoeveelheid eisen is het goed om niet alleen een verplichte jaarlijkse, maar ook een periodieke keuring uit te laten voeren.

wettelijke verplichtingen

Wettelijke verplichtingen keuren magazijnstelling

Het laten keuren van uw magazijnstelling is erg belangrijk om aan alle wettelijke verplichtingen te blijven voldoen. Schakel voor deze keuring een kenner in en neem contact op met Wijkeurenstellingen.nl. Door de kennis van onze keurmeesters kunt u er zeker van zijn dat uw stellingen op de juiste wijze worden gekeurd en echt voldoen aan alle eisen. Lees op onze website snel meer over onze werkwijze en meld u snel aan!