Doorvalbeveiliging: verplicht of gewoon slim?

Het is essentieel dat uw magazijn een veilige werkplek is voor al uw medewerkers. U kunt op diverse manieren zorgen dat iedereen hier dagelijks veilig aan het werk kan en dat goederen, stellingen en voertuigen worden beschermd tegen onverwachte en onnodige ongelukken. Als u bij het inrichten van de werkplaats investeert in de veiligheid van uw magazijn ontloopt u daarnaast later mogelijk ook veel onvoorziene kosten. Doorvalbeveiliging is één van de meest effectieve manieren om ongelukken te voorkomen bij het gebruik van stellingen. Wat doet doorvalbeveiliging precies? En is doorvalbeveiliging in uw magazijn verplicht?

Wat is doorvalbeveiliging?

Doorvalbeveiliging komt van pas als u gebruik maakt van hoge stellingen in uw magazijn. Bij het plaatsen van stellingen naast een looproute is het noodzakelijk om de achterkant te beveiligen met doorvalbeveiliging. Vallen er namelijk producten aan de achterkant naar beneden, terwijl er een loop- of rijroute achterlangs loopt, kan dit de veiligheid van uw medewerkers in gevaar brengen. Dankzij doorvalbeveiliging is het onmogelijk om een pallet over de rand van een stelling te duwen en hierdoor een ongeluk te kunnen veroorzaken. Doorvalbeveiliging wordt meestal aangebracht als gaaswanden aan de achterkant van (pallet)stellingen.

doorvalbeveiliging

Onmisbaar in het garanderen van de veiligheid van uw medewerkers

Doorvalbeveiliging is niet in elk magazijn verplicht, maar kan wel verplicht zijn in uw specifieke situatie. Het is daarom essentieel om u goed in te lezen bij het inrichten van een magazijn, of dit door experts te laten doen. Plaatst u magazijnstellingen waar achterlangs een looproute bevindt? Ongeacht de hoogte van de stelling is het in dat geval verplicht om doorvalbeveiliging aan de stellingen te monteren. Het in- en uitladen van stellingen gaat niet zonder risico: verzeker de veiligheid van uw medewerkers en voorkom dat er geen losse goederen of pallets naar beneden kunnen vallen.

doorvalbeveiliging verplicht

Ga voor een optimale beveiliging met genoeg onderhoud

Het is nodig om uw gemonteerde doorvalbeveiliging minstens jaarlijks te laten keuren. Dit, om de werking van de beveiliging te kunnen blijven garanderen. Heeft er een aanrijding met een voertuig plaatsgevonden, is er een stelling doorgezakt of is er schade aangericht tijdens het in- en uitladen van goederen in de stelling? Dan is het ook zaak om de stelling en de doorvalbeveiliging te laten keuren door experts zodat het duidelijk is of er onderhoud moet worden gepleegd, er reparaties uitgevoerd moeten worden of de beveiliging vervangen dient te worden.

Wijkeurenstellingen.nl is een onafhankelijke partij, gespecialiseerd in het keuren van uw stellingen en beveiligingen. Wij zorgen voor een grondige keuring met een secuur opgesteld rapport, zodat uw magazijn zich daarna weer in de hoogste staat van veiligheid verkeert.

Wijkeurenstellingen.nl houdt uw magazijn veilig

Heeft u doorvalbeveiliging nodig in uw magazijn of wilt u deze laten keuren? Dan bent u bij Wijkeurenstellingen.nl aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een keuring aan of neem gerust contact met ons op voor alle benodigdheden en beveiligingen in uw magazijn. Wij bieden u altijd een professioneel en passend advies. Onze experts zorgen er graag voor dat uw magazijn zich te allen tijde in perfecte staat bevindt.