Verplichte belastingborden bij stellingen

Als ondernemer of werkgever staat de veiligheid van uw personeel op prioriteit nummer één. Wij van Wijkeurenstellingen.nl begrijpen dit als geen ander. Een ongeluk zit in een klein hoekje en om dit te voorkomen, en de veiligheid van uw werknemers te waarborgen zijn er vanuit de wetgeving eisen gesteld. Uw zorgen rondom veiligheid kunnen verminderd worden dankzij het aanbrengen van belastingborden.

Wat zijn belastingborden?

Magazijnstellingen zijn ontworpen en gemaakt om de massa van een pallet veilig te kunnen verdragen. Om op magazijnstellingen aan te geven welk gewicht er op een paar liggers mag worden geplaatst, welke inhaakhoogte er geplaatst mag worden en welk gewicht in een sectie mag geplaatst worden zijn er belastingborden gemaakt. Wanneer een reachtruckchauffeur een pallet van 1250 kilo in een stelling wil plaatsen, moet het helder voor hem zijn dat de betreffende stelling dit gewicht kan dragen.

magazijn veiligheidsborden

Waarom belastingborden?

Deze belastingborden zijn onmisbaar voor uw reach -en heftruckchauffeurs en waarborgen de veiligheid van zowel uw personeel, als uw kostbare goederen. Daarnaast moeten belastingborden, ook wel draagvermogenborden genoemd, volgens ARBO en NEN-EN 15635 verplicht aanwezig zijn in elk magazijn waar magazijn stellingen staan. 

Verder heeft u als werkgever een grote verantwoordelijkheid tegenover de veiligheid van uw personeel en dit weet de wetgeving als geen ander. Door de wettelijke grondslag voor de werkgeversaansprakelijkheid bent u als werkgever aansprakelijk voor de veiligheid van uw werknemers.

veiligheidsborden

Wanneer?

Om de veiligheid van uw werknemers te waarborgen is het goed om uw magazijnstellingen jaarlijks te keuren.Wijkeurenstellingen.nl beschikt over diverse gecertificeerde keurmeesters die uitvoerig uw stellingen kunnen controleren. Dankzij onze jarenlange ervaring bent u bij ons aan het goede adres voor volledige Arbo-goed gekeurde belastingborden.

Jaarlijkse keuring door Wijkeurenstellingen.nl

Voorkomen is beter dan genezen; het plaatsen of keuren van belastingborden is belangrijk om aan alle wettelijke verplichtingen te blijven voldoen. Schakel daarom voor deze keuring een kenner in of neem met ons contact op!