Gebruikte magazijnstellingen

Gebruikte magazijnstellingen zijn ideaal wanneer u veel goederen op wil slaan. Stellingen die al gebruikt zijn, zijn vaak net zo betrouwbaar als nieuwe magazijnstellingen. Toch blijft het belangrijk dat u ook deze regelmatig laat keuren, iets dat ook wettelijk verplicht is. Wijkeurenstellingen.nl zorgt ervoor dat uw gebruikte stellingen worden gekeurd op de juiste manier.

Verplicht keuren

Gebruikte magazijnstellingen komen in veel verschillende soorten en maten. Zo kunt u bij meerdere aanbieders palletstellingen, draagarmstellingen en inrijdstellingen kopen die al gebruikt zijn. Maar tweedehands stellingen moeten minimaal één keer per jaar worden gekeurd. Dat is verplicht, zodat u de veiligheid van uw medewerkers kunt waarborgen. Voor een goede keuring dient u een professional in te schakelen, die u ook kunt helpen met het benodigde papierwerk. Bij Wijkeurenstellingen.nl kunt u zich bijvoorbeeld makkelijk aanmelden voor een professionele keuring.

eisen magazijnstelling

Betrouwbaar

Betekent het verplicht moeten laten keuren van gebruikte magazijnstellingen dat deze minder veilig zijn? Zeker niet. Voor tweedehands stellingen gelden dezelfde wettelijke eisen als voor nieuwe. Zo moet u op de hoogte zijn van het gewicht van de goederen die u op wilt slaan en of dit aansluit op de draagvermogens van de stellingen. U weet zeker dat u goede gebruikte magazijnstellingen aanschaft, wanneer u dit bij een bedrijf doet dat ruime ervaring heeft en goed staat aangeschreven. Doe dus van tevoren goed onderzoek naar de gebruikte stellingen die u aan wilt schaffen.

tweedehands magazijnstellingen

Diverse keuringen

Uw gebruikte magazijnstellingen kunt u op diverse momenten laten keuren. Op de eerste plaats is er natuurlijk de verplichte jaarlijkse keuring. Deze kunt u het best laten uitvoeren door een erkende keurmeester die ervaring heeft met het protocol. Zo moeten de juiste gegevens worden ingevuld en zijn er specifieke zaken die moeten worden gecontroleerd. Verder kunt u uw stellingen ook periodiek laten controleren, zodat u zeker bent van de veiligheid in uw magazijn. Hierbij geldt hoe hoger de gebruiksintensiviteit, hoe vaker u de stellingen moet laten keuren. Ook weet u zo zeker dat uw gebruikte stellingen zo goed als zeker worden goedgekeurd bij de verplichte jaarlijkse keuring.

Keuring door experts

Een keuring kunt u het best laten uitvoeren door experts die precies weten waar ze op moeten letten. Erkende keurmeesters beschikken over specifieke vakkennis die niet altijd bekend is bij u of uw medewerkers. De experts van Wijkeurenstellingen.nl staan daarom altijd klaar om uw gebruikte magazijnstellingen te keuren. Wilt u meer over ze weten? Spreek ze dan snel door contact met ons op te nemen!