Veiligheidsvoorschriften magazijn

Veiligheidsvoorschriften magazijn: Bent u bekend met de veiligheidsvoorschriften waar uw magazijn aan moet voldoen? Vaak wordt er in het magazijn veel gekeken naar snel en efficiënt werken, maar heeft u als werkgever geen tijd om uw met deze zaken bezig te houden. Daarom kunnen wij u hier gedeeltelijk mee helpen.

Aan de veiligheid worden immers wettelijke eisen aangesteld, waar niet altijd iedereen van op de hoogte is. Daarom kunt u uw magazijn laten keuren door Wijkeurenstellingen.nl, voor een onafhankelijke en deskundige inspectie.

Veiligheidsvoorschriften magazijn volgens de Arbowet

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Dit staat zo opgenomen in de Arbowet en geldt voor iedere werkgever.

Bij grote magazijnen of opslagruimten betekent dit dat u als werkgever moet zorgen voor het gebruik van veilige magazijnstellingen. Daarmee wordt de veiligheid van uw medewerkers gegarandeerd.

Het is belangrijk om bewust te zijn dat die verantwoordelijkheid bij de werkgever ligt en dat daarbij een onderhoudsplicht en een keuringsplicht hoort. Deze veiligheidsvoorschriften vallen onder de Arbowet.

veiligheidsvoorschriften magazijn

Inspectie van magazijnstellingen

De wettelijke verplichting om een veilige omgeving te creëren zorgt ervoor dat werkgevers hun magazijn ieder jaar moeten laten keuren om eventuele problemen te voorkomen. Hierbij worden alle magazijnstellingen gekeurd volgens specifieke veiligheidsvoorschriften en wordt aanbevolen reparaties of onderhoud opgedragen. Bij deze inspecties onder andere wordt gekeken naar:

magazijn veiligheidsborden

Deskundig advies veiligheidsvoorschriften

Na de inspectie stellen onze keurmeesters een bondige rapportage op waar duidelijk wordt vermeld wat de eventuele gebreken zijn en of er onderhoud of reparatie nodig is om alles in orde te brengen.

U kunt uiteraard ook bij ons terecht voor deskundig advies over bijvoorbeeld de indeling van uw magazijn of mogelijke bescherming van de stellingen, zoals aanrijdbeveiliging die schade tegen kan gaan of speciale stellingbeschermers.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over alle veiligheidsvoorschriften waar aan voldaan moet worden of maak direct een afspraak voor een keuring bij een van onze ervaren keurmeesters.

Zo zorgen we ervoor dat er wordt voldaan aan de veiligheidsvoorschriften magazijn.

Magazijnkeuring aanvragen

Wilt u uw magazijn laten inspecteren om de veiligheid te kunnen garanderen en te voldoen aan alle wettelijk vastgestelde normen? Dan kunt u de deskundige keurmeesters van Wijkeurenstellingen.nl in schakelen voor een uitgebreide inspectie.

Vraag direct een keuring aan of neem contact op voor meer informatie.

Uw stelling laten keuren

U kunt zich aanmelden doormiddel van het invullen van het formulier. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd contacteren.

Bellen

013-5942070

Mailen

info@wijkeurenstellingen.nl

Aanmelden keurstelling

Click or drag a file to this area to upload.