Aan welke eisen moeten mijn magazijnstellingen voldoen?

Als werkgever is het essentieel dat u de veiligheid van magazijnstellingen, voertuigen en bijvoorbeeld de inrichting van de werkplaats kunt garanderen. Laat daarom uw magazijnstellingen altijd aan de wettelijk gestelde eisen voldoen. De overheid heeft wettelijke eisen en Nederlandse richtlijnen opgesteld om de veiligheid voor alle magazijnmedewerkers te optimaliseren. Wilt u een veilig magazijn? Lees dan hier aan welke voorwaarden uw magazijnstellingen moeten voldoen.

eisen magazijnstelling

Denk aan de bouwregelgeving

In sommige gevallen heeft u voor het bouwen van uw magazijn een vergunning volgens de bouwregelgeving nodig. Of u hiervoor in aanmerking komt ligt aan de volgende factoren:

 

  • Er staan magazijnstellingen hoger dan 8,5 meter;
  • Er staan magazijnstellingen hoger dan 3 meter in combinatie met een entresolvloer of loopbrug.

 

Is één van de twee bovenstaande situaties werkelijkheid in uw magazijn? Dan worden uw stellingen gezien als bouwwerk en is het wettelijk bepaald dat u een bouwvergunning aan moet vragen. Let er ook goed op of u een sloop-, omgevings- of milieuvergunning aan moet vragen. De gestelde regels in de omgeving waar uw magazijn gevestigd is, bepalen of dit een eis is.

eisen magazijnstellingen

Sla geen verplichte jaarlijkse keuring over

De jaarlijkse magazijnkeuring is vast geen onbekende eis voor u. In heel Europa is het verplicht om uw magazijnstellingen, en de rest van uw magazijn, jaarlijks te laten keuren door specialisten. Dankzij een jaarlijkse keuring ontvangt u een uitgebreid rapport over de staat en kwaliteit van uw magazijn, wat er gerepareerd of vervangen moet worden en hoe u uw magazijn kunt optimaliseren in veiligheid voor de medewerkers.

Door de bedrijvigheid ontkomt u er niet aan dat stellingen, beveiliging van de stellingen of voertuigen ongemerkt beschadigen of verouderen. Hierdoor is het mogelijk dat de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden. Kleine schade kan in een magazijn al snel escaleren en zorgen voor onnodige ongelukken. De jaarlijkse keuring zorgt ervoor dat specialisten de magazijnstellingen in de gaten houden en ze dus in topconditie blijven. Laat onze onafhankelijke keurmeesters een veiligheidscontrole uitvoeren zodat u de veiligheid in uw magazijn kunt garanderen. Neem gerust contact op voor meer informatie over onze werkzaamheden.

Let op het Bouwbesluit uit 2012

Het Bouwbesluit uit 2012 stelt de eisen over de brandveiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en bijvoorbeeld het milieu. Twijfelt u of uw magazijnstellingen voldoen aan het Bouwbesluit? Ook dit controleren onze keurmeesters graag voor u. Zo voorkomt u het risico dat uw magazijn niet voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen.

Wijkeurenstellingen.nl staat voor u klaar

Heeft u nog vragen over de wettelijk gestelde eisen aan magazijnstellingen en of u daaraan voldoet? Wijkeurenstellingen.nl levert kwaliteitskeuringen waarbij er geen detail gemist wordt. Wij plaatsen, repareren en keuren al uw magazijnstellingen en zorgen dat uw magazijn compleet in orde is, zodat er altijd veilig gewerkt kan worden. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ga voor een optimale veiligheid in uw magazijn.