Alles wat u moet weten over het plaatsen van aanrijdbeveiliging

Aanrijdbeveiliging is onmisbaar in een veilig magazijn. In deze blog vertellen we u meer over het belang van het correct plaatsen van aanrijdbeveiliging in magazijnen. De juiste plaatsing en het type aanrijdbeveiliging kan cruciaal zijn om uw medewerkers succesvol te beschermen tegen onnodige ongelukkigen, en uw bedrijf tegen ongevallen en schade. Wijkeurenstellingen.nl vertelt u graag meer over alles waar u rekening mee moet houden.

Is aanrijdbeveiliging verplicht?

In een druk magazijn is de veiligheid van alle medewerkers van cruciaal belang. Om deze veiligheid te waarborgen, is het niet alleen aanbevolen, maar zelfs verplicht om aanrijdbeveiliging te installeren. In een magazijn waar verschillende zware vervoersmiddelen, zoals voorheftrucks, rondrijden, kan het ontbreken van aanrijdbeveiliging leiden tot ernstige schade. Het is daarom essentieel om bij het (laten) installeren van aanrijdbeveiliging zorgvuldig te controleren of er geen onbeschermde hoeken meer zijn, aangezien dit potentiële risicoplekken zijn voor aanrijdingen.

aanrijdbeveiliging correct plaatsen

Waar moet aanrijdbeveiliging geplaatst worden?

Aanrijdbeveiliging moet op strategische locaties in uw magazijn worden geplaatst om mogelijke botsingen te voorkomen en de impact ervan te minimaliseren. Bij het plaatsen van aanrijdbeveiliging is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan mogelijke risicoplekken, zoals onbeschermde hoeken. Deze hoeken vormen vaak gevaarlijke zones waar aanrijdingen kunnen plaatsvinden. Door ervoor te zorgen dat er geen enkele hoek onbeschermd blijft, minimaliseert u de kans op ongelukken. Hier zijn enkele belangrijke gebieden waar u aanrijdbeveiliging moet overwegen:

aanrijdbeveiliging plaatsen

Tussenrijpaden

Plaats aanrijdbeveiliging langs de zijkanten van de tussenrijpaden waar voertuigen, zoals vorkheftrucks, veelvuldig rijden. Dit minimaliseert het risico op aanrijdingen met rekken en andere structuren.

Laad- en loszones

Deze gebieden zijn vaak druk en kunnen het risico op aanrijdingen vergroten. Zorg ervoor dat u stevige aanrijdbeveiliging installeert rond laadperrons, dockdeuren en andere gebieden waar vrachtwagens en heftrucks manoeuvreren.

Kruispunten en hoeken

Plaats aanrijdbeveiliging op strategische punten, zoals kruispunten en hoeken, waar zichtbaarheid mogelijk beperkt is en voertuigen elkaar kunnen kruisen.

Is het nodig om aanrijdbeveiliging door een professional te laten plaatsen?

Het correct plaatsen van aanrijdbeveiliging is een cruciale taak die moet worden uitgevoerd volgens de beste praktijken en normen. Hoewel sommige eenvoudige aanrijdbeveiligingsoplossingen mogelijk zelf kunnen worden geïnstalleerd, raden wij het sterk aan om voor wat grotere en complexere projecten een professional in te schakelen. Aanrijdbeveiliging aanschaffen is een goede eerste stap, maar zonder het correct plaatsen hiervan kunt u niet profiteren van het gewenste resultaat: extra veiligheid.

Een veilig magazijn met Wijkeurenstellingen.nl

De professionals van Wijkeurenstellingen.nl hebben jarenlange ervaring en een uitgebreide expertise als het gaat om het beveiligen van magazijnen. Onze onafhankelijke experts nemen deze taak graag van u over en zorgen ervoor dat uw medewerkers aan de slag kunnen in een uiterst veilig magazijn. Ook kunnen wij voor u controleren of uw aanrijdbeveiliging correct is geplaatst. Vraag dan gerust een keuring aan of neem contact met ons op voor meer informatie of een professioneel advies. Wijkeurenstellingen.nl zorgt voor een veilig magazijn.