Voldoet uw magazijn aan alle regels?

Om de veiligheid in uw magazijn te allen tijde te kunnen waarborgen is het essentieel om uw magazijn te laten voldoen aan alle veiligheidsregels. De verplichte jaarlijkse magazijnkeuring is een perfect moment om grondig te checken in welke staat uw magazijn nou eigenlijk is. Magazijnen zijn vormgegeven aan de hand van optimale efficiëntie en veiligheid. Na een tijd kan het zo zijn dat er door het intensieve werken stellingen, trucks of andere voorzieningen zich in verminderde staat begeven. Voldoet uw magazijn nog aan alle regels? Check het met Wijkeurenstellingen.nl.

regels magazijn

Waar letten we op tijdens een magazijnkeuring?

Tijdens een magazijnkeuring kijken onze experts naar alles wat de veiligheid in uw werkplaats zou kunnen verminderen. Wij letten onder andere goed op:

  1. Zijn de nooduitgangen duidelijk aangegeven en worden deze belemmerd door in de weg staande voorwerpen, loop- of rijpaden of stellingen?
  2. Is het pand brandveilig en is alles aanwezig om snel te kunnen handelen in een noodsituatie?
  3. Is er een duidelijke scheiding tussen loop- en rijpaden, staan die opvallend aangegeven en kruisen ze elkaar alleen op een veilige wijze (bijvoorbeeld door middel van zebrapaden)?
  4. Is er genoeg signalering aanwezig om de medewerkers te herinneren aan de regels in het magazijn?
  5. Is er voldoende aanrijdbeveiliging aangelegd in heel het magazijn om stellingen te beschermen van een aanrijding?
  6. Ziet het magazijn er netjes uit en zorgen losstaande objecten niet voor gevaren?
  7. Hoe ligt de werkvloer erbij?
  8. Draagt al het personeel de juiste werkkleding en zijn ze op de hoogte van alle regels in het magazijn?
  9. Wordt uw magazijn jaarlijks gekeurd door onafhankelijke experts?
regels magazijnkeuring

Houd u aan de regels en slaag voor elke keuring!

Onze experts stellen na de keuring een uitgebreid rapport op en bespreken met u welke verbeteringen er plaats moeten vinden om succesvol door de keuring heen te komen. Het kan zo zijn dat er stellingen gerepareerd moeten worden of dat er zelfs nieuwe aangeschaft moeten worden, er aanrijdbeveiliging gemonteerd moet worden, de signalering in het magazijn verbeterd moet worden of dat de werkkleding van uw medewerkers aangepast moet worden. Het uitvoeren van de jaarlijkse keuring alleen is niet genoeg. Zorg dat er na een aanrijding altijd wordt gekeken naar de conditie van de beveiliging en de stelling, zodat onnodige ongelukkig voorkomen kunnen worden. Samen met uw medewerkers kunt u uw magazijn veilig houden.

Is het tijd voor de jaarlijkse magazijnkeuring?

Wij van Wijkeurenstellingen.nl zijn de juiste partij om in te schakelen voor uw jaarlijkse magazijnkeuring. Onze experts onderzoeken nauwkeurig of alles in uw werkplaats nog veilig en efficiënt verloopt en kunnen u meteen helpen met het uitvoeren van alle reparaties. Vraag vrijblijvend een keuring aan of neem contact met onze experts op voor meer informatie. Wij zorgen voor de veiligheid in uw magazijn!