Arboregels in het magazijn

Het is belangrijk dat u de zaken in uw magazijn op orde heeft en uw magazijn veilig is. Dat doet u onder meer door ervoor te zorgen dat u de Arboregels in het magazijn opvolgt. Een boete wilt u uiteraard niet riskeren: de Arbeidsinspectie controleert immers regelmatig.

Voldoen aan Arboregels in het magazijn

Maar hoe voldoet u aan de Arboregels in het magazijn? Eén van de belangrijkste onderdelen is het regelmatig laten keuren van uw magazijnstellingen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten of deze stevig staan en nog aan de juiste veiligheidseisen voldoen. Ook mag er niet meer gewicht op gestapeld worden dan de stelling kan dragen. Weten welk draagvermogen ze hebben is daarom belangrijk. Dit soort zaken zijn gelukkig makkelijk te controleren. Bijvoorbeeld door een checklist voor magazijnstellingen bij te houden. Ook kunt u een medewerker aanstellen die controleert of veiligheidsregels door uw personeel worden nageleefd.

arboregels in het magazijn
regels arbo magazijn

Risicovolle machines

Doordat er veel met zware machines wordt gewerkt, is magazijnwerk risicovol. Heftrucks veroorzaken jaarlijks bijvoorbeeld meerdere ongevallen. Aanrijbeveiliging is daarom een volgend punt waar een arbeidsinspecteur goed op let. Er komen vaak ongelukken voor in magazijnen doordat machines als heftrucks tegen magazijnstellingen aan rijden. Door speciale beveiliging te verankeren in de vloer kunt u dit voorkomen. Maar ook op andere manieren kunt u de gevaren van machines en wagens in uw magazijn beperken. Bijvoorbeeld door op de vloer duidelijk te markeren waar gereden of gelopen mag worden.

Tussentijds keuren

Het is dus vooral belangrijk dat uw werknemers in goede conditie en onder veilige omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren. Alle materialen moeten nog in goede staat zijn, de veiligheidsprotocollen duidelijk beschreven en looproutes opvallend gemarkeerd. Om zeker te weten dat deze zaken in orde zijn, bent u als eigenaar van een magazijn niet alleen op uzelf aangewezen. Professionele keurmeesters kunnen u helpen de veiligheid in het magazijn te waarborgen. Zij voeren zowel tussentijdse als verplichte jaarlijkse keuringen uit. Hierdoor behoudt u overzicht op de staat van uw magazijn.

Arboregels naleven in het magazijn
inspectie arboregels magazijn

Regelmatig keuren magazijnstellingen

Wanneer u op zoek bent naar keurmeesters die de Arboregels in het magazijn hoog in het vaandel hebben staan, kunt u terecht bij Wijkeurenstellingen.nl. Onze experts hebben veel verstand van de protocollen die in grote magazijnen moeten worden gevolgd. Daarnaast kunnen ze u helpen met een van de belangrijkste eisen: het regelmatig keuren van uw magazijnstellingen. Omdat het gevaar groot zou zijn wanneer deze niet in orde blijken, controleren de inspecteurs ze grondig. Zo kan ook de Arbeidsinspectie zien dat u de veiligheid in uw magazijn serieus neemt.

Voldoen aan Arboregels in het magazijn

Wilt u zeker weten dat u voldoet aan de Arboregels die gelden in het magazijn? Dan kunt u vertrouwen op de diensten van onze ervaren keurmeesters. Wanneer u contact met ons opneemt kunnen ze al op korte termijn naar uw stellingen komen kijken. Voor optimale veiligheid in uw magazijn, kunt u zich nu aanmelden bij Wijkeurenstellingen.nl!

belastingborden