Magazijnkeuring

Wilt u een magazijnkeuring laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat alles voldoet aan de geldende normen en u optimaal gebruik kunt maken van uw werkruimte? Dan kunt u bij Wijkeurenstellingen.nl terecht voor een uitgebreide keuring door een deskundige keurmeester die uw magazijn volledig doorloopt om te checken of alles in orde is.

Uitgebreide magazijn inspectie

Volgens de Arbowet is de werkgever onderhoudsplichtig voor het magazijn. Met name het onderhoud van magazijnstellingen is van belang voor de veiligheid van het magazijn. Tijdens de keuring komt onze keurmeester bij uw magazijn langs en checkt hij alle stellingen. Hierbij wordt onder meer gekeken naar:

Belasting

Beschadigingen/slijtage

Installatie

Bescherming

Gebruik van de stelling

Dit wordt voor de magazijnkeuring uitgebreid gedaan. Voor de mechanisch beladen opslagsystemen is dit jaarlijks verplicht om zeker te zijn van de veiligheid voor uw medewerkers. Het gaat hierbij om onder andere palletstellingen, inrijstellingen en draagarmstellingen.

Magazijnkeuring
magazijnkeuring

Magazijnkeuring met zorgvuldige rapportage

Nadat de technische staat van uw magazijnstellingen gekeurd is wordt er een rapport opgesteld door de keurmeester waarin de bevindingen duidelijk en bondig worden gecommuniceerd. Zo krijgt u inzicht over de mogelijke aandachtspunten en eventueel benodigd onderhoud van uw magazijnstellingen.

Het kan zijn dat uit de keuring naar voren komt dat er stellingen gerepareerd of zelfs vervangen moeten worden voor u ze weer in gebruik kunt nemen. Pas dan krijgt u goedkeuring voor de stellingen en voldoet uw magazijn aan de veiligheidsvoorschriften.

Magazijn optimaal ingericht

Met de magazijnkeuring wordt gekeken naar verschillende punten waardoor uw magazijn zo veilig mogelijk ingericht kan worden. U kunt zelf door middel van een checklist ook al wat punten nalopen om zo te voldoen aan uw onderhoudsplicht, maar het keuren van de magazijnstellingen is wettelijk verplicht.

Onze keurmeesters kunnen u ook adviseren over de optimale inrichting van uw magazijn, rekening houdende met de veiligheid en ook kijkende naar looplijnen en omloopsnelheden. Zo krijgt u een veilig en optimaal functionerend magazijn waar alle medewerkers hun werk kunnen doen.

Magazijnkeuring aanvragen?

Wilt u een magazijnkeuring laten uitvoeren om te inspecteren of alles voldoet aan de eisen? Dan kunt u bij Wijkeurenstellingen.nl terecht voor een uitgebreide keuring door een onafhankelijke keurmeester. We helpen u graag aan een veilige werkomgeving.

Maak direct een afspraak of neem contact op voor meer informatie.

Uw stelling laten keuren

U kunt zich aanmelden doormiddel van het invullen van het formulier. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd contacteren.

Bellen

013-5942070

Stuur een e-mail

info@wijkeurenstellingen.nl

Aanmelden keurstelling
Click or drag a file to this area to upload.