Magazijnstellingen keuren

Wilt u er zeker van zijn dat uw magazijn veilig is voor al uw werknemers? Laat uw magazijnstellingen keuren door een vakkundige keurmeester. Dat is niet alleen raadzaam, maar zelf verplicht. Wijkeurenstellingen.nl komt graag bij u langs om ervoor te zorgen dat alles in orde is en iedereen veilig zijn werk kan doen.

Waarom magazijnstellingen keuren?

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw personeel. De Arbowet verplicht u namelijk tot het faciliteren van een veilige werkomgeving.

In grote magazijnen zijn met name de stellingen die gebruikt worden een belangrijk punt van veiligheid. Daarom moeten deze op regelmatige basis gekeurd worden zodat hier veilig mee om kan worden gegaan en eventuele gebreken of slijtage op tijd gemeld en aangepakt worden. De verantwoordelijkheid is niet altijd bekend, maar ligt dus bij de werkgever.

Het keuren van uw magazijnstellingen is dus een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw magazijn.

magazijnstellingen keuren
Magazijnstellingen keuren

Type stellingen

Niet ieder magazijn is hetzelfde en ook de gebruikte opslagsystemen verschillen per bedrijf. Voor het keuren van magazijnstellingen worden Europese normen gehanteerd die aangeven dat alle stalen opslagsystemen die mechanisch beladen worden een verplichte keuring moeten ondergaan. Dat betekent dat de volgende stellingen jaarlijks gekeurd moeten worden:

  • Palletstellingen
  • Draagarmstellingen
  • Inrijstellingen
  • Grootvakstellingen
    (wanneer deze mechanisch beladen worden)
  • Entresolvloeren

Heeft u zelf magazijnstellingen in gebruik en twijfelt u of deze onder de verplichte keuring vallen? Neem dan gerust contact met ons op voor advies voor uw specifieke situatie.

Onafhankelijke partij inschakelen

Om de veiligheid te kunnen garanderen is het belangrijk om de magazijnstellingen goed te laten checken op mogelijke gebreken of ontstane schade. Dit kunt u daarom het beste laten doen door een onafhankelijke partij, zodat u zeker bent van de deskundigheid van de keurmeester en dat deze niet gelinkt is aan bepaald merk stelling.

Wijkeurenstellingen.nl is volledig onafhankelijk en heeft jarenlange ervaring met de keuring van magazijnstellingen. Wij komen graag bij u langs om alles grondig te inspecteren en ervoor te zorgen dat uw magazijn in orde is en voldoet aan alle eisen. We adviseren u hierbij waar nodig om het magazijn optimaal te laten functioneren en om eventuele reparaties te laten uitvoeren.

Magazijnstellingen keuren?

Moeten uw stellingen gekeurd worden of wilt u er zeker van zijn dat alles in orde is voor de veiligheid van uw medewerkers? Maak dan een afspraak met Wijkeurenstellingen.nl voor een deskundige keuring waarna onze keurmeesters bij u langskomen.

Heeft u nog vragen over magazijnstellingen keuren of de verplichte normen? Neem dan gerust contact met ons, dan leggen we alle regelgeving aan u uit.

Uw stelling laten keuren

U kunt zich aanmelden doormiddel van het invullen van het formulier. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd contacteren.

Bellen

013-5942070

Stuur een e-mail

info@wijkeurenstellingen.nl

Aanmelden keurstelling

Click or drag a file to this area to upload.