Keuring magazijnstellingen

Wilt u een keuring aanvragen voor uw magazijnstellingen om te checken of alles nog in de juiste staat verkeert? Dan kunt u de deskundige hulp inschakelen van de keurmeesters van Wijkeurenstellingen.nl. Met deze keuring voorkom je dat er gebreken ontstaan aan de stellingen in uw magazijn en houdt u de werkvloer veilig voor personeel en klanten.

Keuring magazijnstellingen: Wanneer is dit nodig?

Er zijn verschillende redenen om een keuring magazijnstellingen uit te voeren maar er zijn ook een aantal momenten wettelijk bepaald wanneer het verplicht is om de stellingen te laten keuren. Het gaat om de volgende drie specifiek aangegeven momenten:

Na installatie: wanneer de magazijnstellingen net zijn geïnstalleerd of verplaatst is het van belang dat deze geïnspecteerd worden om te zien of alles goed is vastgezet en de stelling op de juiste manier is opgebouwd.

Na reparatie: als er schade is die hersteld moet worden is het verplicht om na de reparatie opnieuw een keuring uit te laten voeren zodat de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Jaarlijkse keuring: voor metalen opslagsystemen die mechanisch beladen worden geldt een jaarlijkse verplichte keuring van de magazijnstellingen om eventuele schade of gebreken op tijd vast te stellen en te kunnen herstellen. Bij intensief gebruik kan dit zelfs vaker dan één keer per jaar zijn.

Deze specifieke momenten vallen onder de onderhoudsplicht van de werkgever om de werkomgeving veilig te houden.

Keuring magazijnstelling

Werkwijze keuring magazijnstellingen

Het keuren van de magazijnstellingen gebeurt tijdens een uitgebreide inspectie van uw magazijn. Hierbij wordt de technische staat van alle stellingen gecontroleerd.

De keurmeesters kijken naar de belasting en de aanwezigheid van bijvoorbeeld bescherming, zoals aanrijdbeveiliging. Er wordt gecontroleerd op schade, vervormingen en eventuele ongelijke of verkeerde belasting die voor een onveilige situatie kan zorgen. Tijdens de inspectie wordt alles aan de hand van de Europese normen vakkundig gecheckt.

Na de keuring krijgt u een bondige rapportage waarin u precies kunt zien of alles in orde is of wat er eventueel aangepast moet worden voor een veilig magazijn.

Wat te doen bij afkeuring?

Het is uiteraard ook mogelijk dat er tijdens de keuring diverse gebreken aan de magazijnstellingen naar voren komen waardoor een of meerdere stellingonderdelen afgekeurd worden. Dit houdt in dat de stellingonderdelen niet veilig genoeg meer zijn om te gebruiken in uw magazijn.

Wanneer de magazijnstellingen en/of onderdelen afgekeurd worden moet u de stelling laten repareren of vervangen. Nadat deze opnieuw gecontroleerd is krijgt u wanneer alles in orde is een certificaat van goedkeuring en kunt u de stelling weer in gebruik nemen.

Onze keurmeesters zullen u adviseren over de mogelijke reparaties of het benodigde onderhoud.

Aanvragen keuring magazijnstellingen

Wilt u  voorkomen dat uw magazijnstellingen worden afgekeurd of heeft u nieuwe stellingen die gecontroleerd moeten worden?

Vraag dan direct een keuring magazijnstellingen aan bij Wijkeurenstellingen.nl en zorg dat uw magazijn veilig is voor gebruik. Voor vragen over keuringen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Uw stelling laten keuren

U kunt zich aanmelden doormiddel van het invullen van het formulier. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd contacteren.

Bellen

013-5942070

Stuur een e-mail

info@wijkeurenstellingen.nl

Aanmelden keurstelling

Click or drag a file to this area to upload.