BMWT-keuringen

Ondanks dat uw medewerkers netjes de veiligheidsvoorschriften opvolgen, kunnen er dingen in het magazijn gebeuren die de veiligheid van uw medewerkers en magazijn verminderen. Hierdoor is het belangrijk de veiligheid in uw magazijn goed in de gaten te houden.

BMWT-keuringen zorgen voor een gedetailleerd inzicht in de veiligheid van uw magazijn. Deze keuringen zijn specifiek gericht op de veiligheid en functionaliteit van verschillende soorten magazijninrichtingen en machines. De BMWT-keuringen zijn ontwikkeld om te zorgen dat alle machines en systemen in uw magazijn voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en voorschriften.

Laat uw magazijn periodiek keuren door een gecertificeerde en onafhankelijke keurmeester van Wijkeurenstellingen.nl! Zo voorkomt u onvoorziene ongevallen en reparatiekosten.

Offerte aanvragen

Click or drag a file to this area to upload.
check-wijkeurenstellingen

Meerdere keurmeesters

check-wijkeurenstellingen

Eén rapportage

check-wijkeurenstellingen

Onafhankelijk

check-wijkeurenstellingen

Niet merkgebonden

BMWT-keuringen: wat houdt het in?

Een BMWT-keuring is een Arbo-goedgekeurde controle van uw magazijn. Deze keuring gaat na of er schade is aan uw stellingen, voertuigen, verankeringen of beveiligingen en of de veiligheid hiervan nog kan worden gegarandeerd. Ook wordt er gecontroleerd of de juiste veiligheidsvoorschriften worden nageleefd en uw medewerkers goed worden geïnformeerd. De belangrijkste reden voor een BMWT-keuring is de veiligheid van uw medewerkers en bedrijfsvoering.

Door regelmatig BMWT-keuringen uit te laten voeren, kunnen potentiële risico’s en gevaren vroegtijdig worden geïdentificeerd en aangepakt, waardoor de kans op ongevallen aanzienlijk wordt verminderd.

Hieruit wordt een rapport opgemaakt die een aanbod van voorgestelde reparaties en vervanging van onderdelen weergeeft. Nadat alle mankementen zijn gerepareerd of vervangen en uw stellingen weer in orde zijn krijgt u een officieel goedkeurrapport.

stellingen keuren turnhout

Waarom BMWT-keuringen voor uw magazijn?

In een magazijn wordt doorgaans razendsnel gewerkt en krijgen stellingen veel te verduren. Aanrijdschade, verkeerde belasting, ouderdom of slijtage: stellingen gaan niet voor altijd mee. Hierdoor is het essentieel om periodiek een BMWT-keuring uit te laten voeren. Met BMWT-keuringen bespaart u niet alleen op grote reparaties en vervangingen van goederen maar voorkomt u ook ongevallen en garandeert u de veiligheid van uw medewerkers. Regelmatige BMWT-keuringen helpen namelijk om vroegtijdige slijtage en schade te identificeren, wat kan leiden tot een verminderd risico op ongelukken en aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn. Door preventief onderhoud en tijdige reparaties kunnen dure stilstanden en reparaties worden voorkomen.

Een goed onderhouden magazijninrichting werkt efficiënter. BMWT-keuringen zorgen ervoor dat uw systemen optimaal functioneren, wat bijdraagt aan een soepele en productieve bedrijfsvoering.

Ook als er in uw magazijn geen sprake is van transportmiddelen moet u uw magazijnstellingen laten keuren. Ook zonder bewegende voertuigen krijgen stellingen genoeg te verduren. Het verzwakken van het draagvermogen door verkeerde belading kan al een groot risico zijn. Een klein foutje kan naderhand uitlopen tot een grotere schade en als magazijnstellingen het gewicht onverwachts niet kunnen houden zitten daar grote gevolgen aan vast.

Wanneer is het tijd voor BMWT-keuringen?

stellingen keuren turnhout

Ten eerste is er sprake van periodieke BMWT-keuringen. Deze zijn vooral bedoeld om letsel en schade door onveilige situaties dankzij uw apparatuur te voorkomen. Deze keuring wordt idealiter jaarlijks uitgevoerd om alle informatie over uw stellingen en magazijn actueel te houden.

Daarnaast bepaalt de Arbowetgeving dat er een veiligheidskeuring uitgevoerd moet worden op de volgende momenten: na installatie, verplaatsing en/of verbouwing van stellingen. Bij het sleutelen aan stellingen kan namelijk iets over het hoofd worden gezien wat later voor grote schade kan zorgen. Dankzij de keuring bent u hiervan op de hoogte en bent u verzekerd van een veilige werkomgeving.

BMWT-keuringen door Wijkeurstellingen.nl

Dankzij onze jarenlange ervaring bent u bij ons aan het goede adres voor volledige Arbo-goedgekeurde BMWT-keuringen. Onze keurmeesters kunnen uw jaarlijkse controles uitvoeren op een betrouwbare, onafhankelijke manier. De nodige vervangingen en reparaties worden met u besproken zodat u zicht heeft op de situatie. Doordat wij de eerste tekenen van schade herkennen voordat het te laat is, is de veiligheid in uw magazijn elk jaar een garantie.

Heeft u vragen over BMWT-keuringen of bent u op zoek naar advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op, wie weet maken we binnenkort een afspraak voor een professionele keuring!

Uw stelling laten keuren

U kunt zich aanmelden doormiddel van het invullen van het formulier. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd contacteren.

Bellen

013-5942070

Stuur een e-mail

info@wijkeurenstellingen.nl

Meer informatie?

Click or drag a file to this area to upload.

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.