BMWT-veiligheidskeuring

Ondanks dat uw medewerkers netjes de veiligheidsvoorschriften opvolgen, kunnen er dingen in het magazijn gebeuren die de veiligheid van uw medewerkers en magazijn verminderen. Hierdoor is het belangrijk de veiligheid in uw magazijn goed in de gaten te houden. Laat de stellingen jaarlijks keuren door een gecertificeerde keurmeester voor een onafhankelijk oordeel. Zo voorkomt u onvoorziene ongevallen en reparatiekosten.

Wat houdt een BMWT-keuring in?

Een BMWT-keuring is een Arbo-goedgekeurde controle van uw magazijn. Deze keuring gaat na of er schade is aan uw stellingen, voertuigen, verankeringen of beveiligingen en of de veiligheid hiervan nog kan worden gegarandeerd. Ook wordt er gecontroleerd of de juiste veiligheidsvoorschriften worden nageleefd en uw medewerkers goed worden geïnformeerd.

Hieruit wordt een rapport opgemaakt die een aanbod van voorgestelde reparaties en vervanging van onderdelen weergeeft. Nadat alle mankementen zijn gerepareerd of vervangen en uw stellingen weer in orde zijn krijgt u een officieel goedkeurrapport.

Wat houdt een BMWT-keuring in

Waarom?

In een magazijn wordt doorgaans razendsnel gewerkt en krijgen stellingen veel te verduren. Aanrijdschade, verkeerde belasting, ouderdom of slijtage: stellingen gaan niet voor altijd mee. Hierdoor is het essentieel om periodiek een BMWT-keuring uit te laten voeren. Met een keuring bespaart u niet alleen op grote reparaties en vervangingen van goederen maar voorkomt u ook ongevallen en garandeert u de veiligheid van uw medewerkers.

Ook als er in uw magazijn geen sprake is van transportmiddelen moet u uw magazijnstellingen laten keuren. Ook zonder bewegende voertuigen krijgen stellingen genoeg te verduren. Het verzwakken van het draagvermogen door verkeerde belading kan al een groot risico zijn. Een klein foutje kan naderhand uitlopen tot een grotere schade en als magazijnstellingen het gewicht onverwachts niet kunnen houden zitten daar grote gevolgen aan vast.

BMWT veiligheidskeuring

Wanneer?

Ten eerste is er sprake van een periodieke BMWT-veiligheidskeuring. Deze is vooral bedoeld om letsel en schade door onveilige situaties dankzij uw apparatuur te voorkomen. Deze keuring moet jaarlijks worden uitgevoerd om alle informatie over uw stellingen en magazijn actueel te houden. Daarnaast bepaalt de Arbowetgeving dat er een veiligheidskeuring uitgevoerd moet worden op de volgende momenten: na installatie, verplaatsing en/of verbouwing van stellingen. Bij het sleutelen aan stellingen kan namelijk iets over het hoofd worden gezien wat later voor grote schade kan zorgen. Dankzij de keuring bent u hiervan op de hoogte en bent u verzekerd van een veilige werkomgeving.

Laat uw stellingen keuren door Wijkeurstellingen.nl

Dankzij onze jarenlange ervaring bent u bij ons aan het goede adres voor een volledige Arbo-goedgekeurde BMWT-veiligheidskeuring. Onze keurmeesters kunnen uw jaarlijkse controles uitvoeren op een betrouwbare, onafhankelijke manier. De nodige vervangingen en reparaties worden met u besproken zodat u zicht heeft op de situatie. Doordat wij de eerste tekenen van schade herkennen voordat het te laat is, is de veiligheid in uw magazijn elk jaar een garantie.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op, wie weet maken we binnenkort een afspraak voor een professionele keuring!